Etua

Etua.fi on palvelu, joka kilpailuttaa puolestasi asuntolainat, kulutusluotot ja luottokortit. Saat yhdellä hakemuksella tarjouksen useammalta lainantarjoajalta, ja voit itse vertailla tarjouksia ja valita niistä itsellesi parhaan. Etua ei siis itse myönnä lainoja, ainoastaan välittää niitä. Palvelusta voi hakea 500 – 35 000 euron lainaa 1 – 10 vuodeksi.

Palvelun käyttö on kuluttajalle maksutonta.

Etuan käyttö edellyttää 18 vuoden ikää. Lainan hakijalla ei saa olla luottotiedoissaan maksuhäiriömerkintöjä, ja hänen tulee asua vakituisesti Suomessa. Hakijan tulojen on oltava vähintään 1100 euroa kuukaudessa.

Lainanhakulomakkeen voi täyttää helposti Etuan verkkosivuilla. Lainahakemuksen teko vaatii tunnistautumista verkkopankkitunnusten avulla. Hakijan luotto- ja osoitetiedot tarkistetaan. Lisäksi kysytään tietoja hakijan työsuhteesta, tuloista ja aikaisemmista veloista.

Hakemuksen lähetettyäsi Etua käsittelee sen ja välittää sen eteenpäin valitsemilleen yhteistyökumppaneille. Sen jälkeen olet yhteydessä vain lainantarjoajiin, jotka ottavat sinuun suoraan yhteyttä puhelimitse tai postitse. Lainatarjous voi kuitenkin jäädä saamatta, jos hakemuksesi ei täytä Etuan yhteistyökumppaneiden asettamia kriteereitä.

Etuan lainahakemuksen teko ei velvoita mihinkään, ja käyttäjä voi vapaasti valita, minkä lainatarjouksen hyväksyy tai jättää hyväksymättä.

Etua.fi suosittelee hankkimaan jo valmiiksi kopion henkilötodistuksesta ja palkkatodistuksesta ja mahdollisesti veroilmoituksen verotuspäätös- ja erittelyosasta, sillä monessa tapauksessa lainan myöntäjät vaativat niitä. Lainaprosessi etenee nopeammin, jos hankit dokumentit jo valmiiksi.

Etualla on erityinen hakemus aikaisempien lainojen yhdistelyä varten haettavalle lainalle. Yhdistelylainalla voi maksaa kerralla pois useat pienet lainat ja säästää kuukausittaisissa lyhennysmenoissa. Yhdistelylaskuriin voi syöttää vanhojen lainojensa tiedot ja laskea, millainen laina niiden hoitamiseen tarvittaisiin ja paljonko uuden lainan avulla voi säästää kuukausimenoissa.

Etua Oy on perustettu vuonna 2008.