Freedom Rahoitus

Freedom Rahoitus on vakuudettomia kulutusluottoja välittävä palvelu. Asiakas saa henkilökohtaisen lainaneuvojan, joka avustaa sopivan lainan löytämisessä. Palvelu on käyttäjille maksuton.

Palvelusta voi hakea 500 – 30 000 euron suuruisia lainoja, ja lainan maksuaika on 1 – 12 vuotta. Maksuajan pituuteen vaikuttaa muun muassa lainan määrä. Lainahakemuksen voi täyttää palvelun verkkosivuilla tai puhelimitse, ja hakemuksen lähettämisen jälkeen Freedom Rahoituksen lainaneuvoja ottaa yhteyttä mahdollisimman pian. Freedom Rahoituksen asiakaspalvelulle voi jättää myös soittopyynnön.

Lainan saannin yleiset ehdot ovat vähintään 20 vuoden ikä, säännölliset palkka- tai eläketulot sekä vakituinen asuminen Suomessa. Maksuhäiriöisille lainaa ei luonnollisesti myönnetä. Lainahakemuksessa kysytään tietoja muun muassa hakijan työsuhteesta ja kuukausituloista. Lainaa voi hakea myös yhteisvastuullisesti esimerkiksi aviopuolison kanssa, ja se voikin tilanteesta riippuen olla järkevää, sillä yhteinen hakeminen parantaa mahdollisuuksia saada lainaa ja edullisempia lainatarjouksia.

Lainan ehdot riippuvat siitä, minkä luotontarjoajan lainan asiakas lopulta valitsee. Luottojen nimelliskorko on yksilöllinen, mutta se voi vaihdella 9,9 – 29 prosentin välillä. Lainoista voidaan periä 0 – 200 euron suuruinen perustamismaksu. Lisäksi kuukausittainen laskutusmaksu voi olla 0 – 8 euroa.

Freedom Rahoituksen laskurin mukaan 5000 euron laina kolmen vuoden maksuajalla tuottaa kuluja yhteensä 5904 euroa, jos lainaan sovelletaan 11 prosentin esimerkkikorkoa. Todellinen korko ja lainakulut voivat kuitenkin olla korkeammat lainatarjouksesta riippuen.

Yleisiä luottokohteita ovat auto-, vene- ja remonttilainat, mutta lainan tarpeen syy voi tietysti olla mikä tahansa. Luoton voi saada myös aikaisempien lainojen yhdistelyä varten. Yhdistämällä useita lainoja yhdeksi voit säästää kuukausittaisissa lainanhoitokustannuksissa.

Lainarahat voi saada tilille muutamassa arkipäivässä lainasopimuksen hyväksymisen jälkeen. Asiakas voi nopeuttaa lainan saantia kokoamalla jo valmiiksi tiedot taloudestaan, esimerkiksi tuloista ja muista veloista.

Freedom Rahoitus on osa pohjoismaista Freedom Financea, joka toimii myös Ruotsissa ja Norjassa.