Kulutusluotto

Kulutusluotto tai käyttöluotto on pieni laina, joka otetaan ostoksia ja kuluttamista varten. Tyypillisiä kohteita ovat kalliit tuotteet, joihin säästäminen veisi turhan pitkän ajan. Esimerkiksi autolaina, remonttilaina tai venelaina voidaan ottaa kulutusluottona, mutta voipa kulutusluotto auttaa silloinkin, jos pesukone sanoo sopimuksen irti, televisio pimenee tai koko perheelle tärkeä tietokone hajoaa. Kulutusluotto on yleensä mahdollista saada ilman vakuuksia tai takaajia.

Kulutusluoton saa tililleen varsin nopeasti ja helposti. Lainapäätöksen voit saada muutamassa minuutissa ja koko lainasumman tilillesi parissa päivässä.

Määrältään kulutusluotot sijoittuvat pikavippien ja isojen pankkilainojen välimaastoon. Kulutusluottopalvelun tyypillinen laina on 1000-5000 euroa, mutta sitä suurempiakin luottoja on tarjolla. Suurimmat kulutusluotot liikkuvat tällä hetkellä 25 000 – 35 000 eurossa. Jos lainatarpeesi on pienempi, ja tarvitset lainaa 50 – 1000 euroa, vaihtoehto voi olla pikavippi tai luottokortti.

Kulutusluottojen tarjoajat vaativat yleensä, että hakijalla on säännölliset tulot. Vaadittavat minimitulot eivät kuitenkaan ole kovin suuria, noin 1000 euroa kuukaudessa, joten tulorajoituksista huolimatta useimmilla on mahdollisuus saada lainaa. Kulutusluottoa voi saada nuorenakin, sillä lainapalveluiden ikäraja on yleensä 18 – 20 vuotta. Suurimmat lainasummat voivat kuitenkin edellyttää 22 – 25 vuoden ikää.

Ilman luottotietoja kulutusluottoa ei ole mahdollista saada. Muitakaan lainoja ei luottotiedottomalle myönnetä, joten pidä taloutesi tasapainossa ja hoida laskusi huolellisesti, jotta vältyt maksuhäiriömerkinnältä.

Kulutusluottojen vertailu kannattaa. Vertailun avulla saat selville, mikä on markkinoiden edullisin kulutusluotto tai mikä muuten vain sopii tarpeisiisi parhaiten. Kokonaiskuluiltaan edullisin luotto ei ole aina paras, sillä kalliimmalla hinnalla voit saada muita kaipaamiasi ominaisuuksia, esimerkiksi pidemmän maksuajan ja pienemmät lyhennyserät. Lainaa5000.com on hyvä tapa vertailla kulutusluotot, ja löydät varmasti itsellesi parhaan vaihtoehdon.