LHV

LHV-pankista voi saada 1000 – 6000 euron kulutusluottoja.

Lainaa voi hakea täysi-ikäinen Suomessa asuva henkilö, jolla ei ole maksuhäiriömerkintöjä. Lainan saanti edellyttää säännöllisiä ansio- tai eläketuloja.

Luottohakemuksen voi tehdä kätevästi LHV:n verkkosivuilla. Hakemuksessa kysytään lainanhakijan henkilötietojen lisäksi tietoja työpaikasta, kuukausituloista ja –menoista sekä hakijan muista veloista. LHV käsittelee hakemukset perusteellisesti ja myöntää vain luottoja, jotka hakija pystyy luottohakemuskäsittelijöiden arvion mukaan maksamaan takaisin.

Lainasta voi saada esipäätöksen muutamassa minuutissa hakemuksen lähettämisestä, jos hakemus täyttää LHV:n asettamat kriteerit. Muussa tapauksessa hakemus käsitellään manuaalisesti, jolloin esipäätöksen lainasta saa seuraavana arkipäivänä.

LHV voi edellyttää hakijalta liitteitä, jotka yksilöidään tarkemmin esipäätöksessä. LHV voi pyytää esimerkiksi palkkalaskelmaa, eläkepäätöstä ja veroilmoituksen erittelyosaa. Liitteet voi toimittaa postitse, sähköpostilla tai faksilla.

Lainasopimuksen voi allekirjoittaa sähköisen allekirjoituksen avulla. Se vaatii verkkopankkitunnusten tai mobiilivarmenteen käyttöä.

Maksuaikaa voi kulutusluotolleen saada vuodesta kolmeen vuoteen. Lainaa lyhennetään kuukausittain, mutta tarvittaessa voi saada lyhennysvapaita kuukausia sopimalla asiasta asiakaspalvelun kanssa. Luoton voi halutessaan maksaa takaisin myös alkuperäistä maksuaikataulua nopeammin, eikä siitä aiheudu lisäkuluja.

Luoton lyhennysohjelmaa voi muuttaa itse kirjautumalla palveluun omilla tunnuksillaan tai ottamalla yhteyttä asiakaspalveluun. Luottoerän siirtämisestä peritään 4 – 10 euron maksu. Jos asiakkaalla on maksuvaikeuksia, uudesta maksuaikataulusta kannattaa sopia asiakaspalvelun kanssa mahdollisimman pian.

LHV perii lainasta 9,9 – 14,9 prosentin kiinteän koron, 199 euron järjestelypalkkion ja joka kuukausi 9 euroa tilinhoitomaksua. Esimerkiksi 5000 euron laina 18 kuukauden maksuajalla tuottaisi takaisinmaksettavaa yhteensä 5868 euroa. Kuukausittaisen maksuerän suuruus olisi 326 euroa.

LHV:lta voi saada kerrallaan vain yhden luoton, mutta jos lisäraha on tarpeen, pankki voi myöntää uuden, suuremman lainan, jolla edellisen voi samalla maksaa pois. Lainat ovat aina henkilökohtaisia, eli pankki ei myönnä yhteisvastuullisia lainoja.

LHV-pankki eli AS LHV Pank on kotoisin Virosta ja tarjoaa erilaisia pankki-, varainhoito-, arvopaperinvälitys- sekä sijoituspalveluita. Sillä on tällä hetkellä noin 93 000 asiakasta ja se toimii Suomen ja Viron lisäksi myös Latviassa ja Liettuassa.