Nopsalaina

Nopsalaina-palvelu tarjoaa 1000 – 6000 euron kulutusluottoja. Hakijalta edellytetään vähintään 20 vuoden ikää, ja hänen on oltava Suomen kansalainen tai asuttava vakituisesti Suomessa voimassaolevalla oleskeluluvalla. Laina voidaan myöntää, jos hakijan nettotulot ovat hakemusta edeltävinä kuukausina olleet vähintään 1000 euroa kuussa. Hakijalla ei luonnollisesti saa olla merkintää maksuhäiriöstä.

Asiakkaalle myönnettävä maksimilainamäärä riippuu hänen taloustilanteestaan. Lainasta peritään korkoa vähintään 9 prosenttia vuodessa, mutta lopullinen korko harkitaan aina asiakaskohtaisesti. Lisäksi peritään tilinhoitomaksua 8 euroa kuukaudessa sekä sopimuspalkkiota. Sopimuspalkkio riippuu lainasummasta: alle 2500 euron luotoista se on 95 euroa, 2501 – 4000 euron luotoista 145 euroa ja yli 4000 euron lainoista 195 euroa.

Laina-aika on 6 – 72 kuukautta. Lainaa lyhennetään kerran kuukaudessa.

Lainahakemuksen voi tehdä Nopsalainan verkkosivuilla, puhelimitse tai paikan päällä Nopsalainan toimipisteessä. Toimipiste sijaitsee Helsingin Kampissa. Hakemuksessa kysytään henkilötietojen lisäksi tietoja muun muassa hakijan työpaikasta, tuloista ja aikaisemmista veloista.

Hakemuksen lähettämisen jälkeen Nopsalainasta otetaan hakijaan yhteyttä sopimuksen solmimiseksi. Nopsalainan laina-asiantuntija kertoo myös, mitä dokumentteja hakijan tulee Nopsalainalle esittää. Hakijan kannattaa varata jo valmiiksi palkkakuitti tai tiliote, josta käyvät ilmi hänen tulonsa viimeiseltä kolmelta kuukaudelta. Lainan saanti nopeutuu, jos tulotodistus toimitetaan Nopsalainalle jo hakemuksen lähettämisen yhteydessä. Sen voi toimittaa myös sähköisesti.

Lainasopimuksen teko edellyttää allekirjoittamista. Sen voi hoitaa käymällä Nopsalainan toimipisteessä tai kätevästi Internetissä sähköisen allekirjoituksen avulla. Sähköisen allekirjoituksen voi tehdä mobiilivarmenteella tai Sampo Pankin, Nordean, Osuuspankin, POP Pankin, Säästöpankin, Aktian, S-Pankin tai Pohjola Pankin verkkopankkitunnuksilla.

Jos asiakas ottaa 5000 euron lainan kolmen vuoden maksuajalla, luoton yhteiskustannukset ovat Nopsalainan mukaan keskimäärin 7704 euroa. Tällöin lainan lyhennyserä on 214 euroa kuukaudessa. Lainan lopulliset kustannukset ovat kuitenkin aina asiakaskohtaisia. Keskimääräiset kuukausierät eri lainasummille eri maksuajoilla voi tarkistaa Nopsalainan verkkosivuilla olevasta taulukosta.

Mikäli asiakas ei pysty maksamaan lyhennyssummaa eräpäivänä, kannattaa neuvotella Nopsalainan kanssa uudesta maksuaikataulusta. Maksuvaikeuksien kestosta riippuen asiakas voi lykätä vain yhtä eräpäivää tai neuvotella uudelleen koko maksuaikataulun. Lainaan voi saada kaksi lyhennysvapaata kuukautta vuotta kohti.

Nopsalaina on Bigbank AS:n Suomen sivuliike.